Izdelkov ne smejo prodajati, pa jih še vedno oglašujejo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"V katalogih je kup izdelkov, ki jih ne morem kupiti," nas je opozoril bralec.
Oglej si celoten članek

"Oglasne kataloge s ponudbo pripravljamo nekaj tednov vnaprej, zato so tudi izdelki, ki jih zaradi odloka ne moremo prodajati, še vedno vključeni v oglaševane vsebine v katalogu. Iz istega razloga – ker ne vemo, kako dolgo bo odlok v veljavi in ker bo njegova odprava bo verjetno uveljavljena zelo na hitro – smo se odločili, da iz klasičnih prodajnih katalogov komunikacije izdelkov, ki so načrtovani za prodajo v tem času, ne umikamo," so nam v Lidlu pojasnili, zakaj v katalogih še vedno oglašujejo na primer oblačila.

Od 16. novembra skladno z vladnim odlokom ne smejo prodajati oblačil, obutve in tehničnega blaga. Da bi lahko že v tem tednu morda prišlo do sprostitve ukrepa zaprtja trgovin, je sicer včeraj napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

V spletnem katalogu, Lidlovi aplikaciji za kupce in na spletu pa izdelke, ki jih zaradi odloka ne morejo prodajati, dosledno označujejo. "Prav tako smo umaknili televizijske, radijske in spletne oglase ter komunikacijo teh izdelkov z družbenih medijev," pravijo.

"Naši tedenski letaki se načrtujejo več tednov pred razdeljevanjem, kar pomeni, da je bila ponudba oblikovana občutno pred samim odlokom o prepovedi prodaje omenjenih izdelkov. Obenem se zavedamo odgovornosti in našega širšega vpliva na gospodarstvo, zato pri odločitvah ne razmišljamo samo o tem, kaj to pomeni danes, temveč tudi, kaj to za vse naše partnerje (agencije, medije, tiskarje itd.) pomeni v naslednjih mesecih. Tako kot oglaševanje tudi naročila omenjenih izdelkov načrtujemo veliko pred umestitvijo v ponudbo in sicer na letni ravni," pravijo v Hoferju.

katalog letak lidl oglas

Kaj bodo naredili z božičnimi puloverji?

"V tem trenutku tako ne razmišljamo o vračilu izdelkov dobaviteljem, obenem pa še vedno upamo, da bodo pristojni organi v kratkem odpravili omenjeno omejitev in bomo lahko umaknjene izdelke kmalu dali spet v prodajo (tudi številne praznične izdelke, npr. božične puloverje oziroma tekstil ipd.)," pravijo v Hoferju.

"Gre za izdelke, ki so bili naročeni že skoraj leto dni poprej, večina jih je že v našem skladišču, saj prispejo tja nekaj tednov pred načrtovano prodajo. Odpovedi naročil oziroma preskladiščenje v druge države tako kratkoročno seveda niso bila izvedljiva. Kaj natanko bomo naredili z izdelki, za katere smo načrtovali, da jih bomo prodajali v tednih, ko nam to žal prepoveduje vladni odlok, trenutno še ne moremo povedati. Oblikovali smo več različnih scenarijev, odvisno je namreč različnih dejavnikov, od samih izdelkov, aktualnosti njihove tematike (kot denimo božični puloverji itd.), pa tudi od tega, kako dolgo bo odlok v veljavi," pa pravijo v Lidlu.

Nekateri izdelki se kupujejo le pred prazniki

"Prepoved prodaje oblačila, obutev in tehničnega blaga bo gotovo vplivala na naš promet v tem času, sploh, ker je bilo veliko izdelkov, ki jih trenutno ne smemo prodajati, namenjenih tudi za predpraznično nakupovanje. Zagotovo bo to za nas velik udarec, saj gre za izdelke, ki jih pri nas ponujamo zgolj kratek čas, zdaj pa bodo ostali v zalogi," v Lidlu odgovarjajo na vprašanje, koliko jih bo prepoved prodaje prizadela.

V Hoferju pravijo, da je o konkretnih številkah, za koliko bo upadel promet, še preuranjeno govoriti. Hofer sicer tehnične izdelke, ki jih ne prodaja v fizičnih trgovinah, že dlje časa prodaja prek spleta, tako da tu ne bo imel izpada prihodkov, so pa na splet predstavili tudi dela umaknjenih izdelkov, predvsem tehnične.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 18:23 9. December 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 14:43 9. December 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • 11:40 9. December 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.