Slovenija
158005 ogledov

Kacin: V treh segmentih bi lahko prišlo do sproščanja še ta teden

Zaščitne maske na prostem Profimedia
Vlada bo o sproščanju in podaljšanju ukrepov razpravljala v sredo.

"Seja vlade je predvidena za sredo popoldan," je na vprašanje, ali in kdaj bi lahko prišlo do sproščanja ukrepov, na današnji tiskovni konferenci povedal uradni vladni govorec Jelko Kacin in dodal, da je sproščanje ukrepov odvisno od tega, ali bo prišlo do sprememb glede povprečja okuženih po pokrajinah oz. zasedenih bolniških posteljah. "Danes bo precej odpustov, če se bo število zasedenih postelj znižalo pod 1200, bo vlada razpravljala o morebitnem sproščanju ukrepov, v nasprotnem primeru bo ukrepe najverjetneje podaljšala."

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Znani novi podatki. Kacin: Olajšanja ni!

Hkrati se po besedah Kacina razpravlja o tem, katere dejavnosti so varnejše in je verjetnost okužb manjša, da bi se jih dalo sprostiti. Pri tem je naštel tri segmente, kjer bi lahko prej prišlo do sproščanja. "Najprej je to javni potniški promet, kjer bi lahko prišlo do sproščanja v omejenem obsegu, drugo je vprašanje servisnih dejavnosti po načelu eden na enega, kot so frizerski in kozmetični saloni ter podobne aktivnosti, ki bi jih bilo mogoče aktivirati ob spoštovanju potrebne kvadrature 30 kvadratnih metrov na eno stranko," je naštel Kacin. "Tu je še področje trgovine, ki lahko zagotavlja 30 kvadratnih metrov na kupca. To so področja, kjer je največ govora o morebitnih sprostitvah. Kdaj in pod katerimi pogoji bi lahko do sprostitve prišlo, v tem trenutku ne bi ugibal."

janez janša Odpiranje trgovin Slovenija Trgovci pri Janši. So kaj dosegli?

Kacin je odgovarjal tudi na vprašanje odprtja šol za otroke s posebnimi potrebami. "Ustavno sodišče se je odzvalo samo na del, ki govori o ukrepih v šolstvu, ni razpravljalo o vsebini," je dejal Kacin. "Vlada je potrdila vse ukrepe, tudi s področja izobraževanja, za katero velja, da poteka na daljavo. Enako velja za otroke s posebnimi potrebami." Ob tem je opozoril, da imajo otroci s posebnimi potrebami pogosto tudi pridružene bolezni, zaradi katerih so bolezni covid-19 še bolj izpostavljeni kot ostali otroci.

Covid-19, koronavirus, policija Slovenija Kaj pomeni, da so zaprtje šol in vsi drugi ukrepi brez pravne podlage Janez Janša Slovenija Vlada sinoči na dopisni seji sprejela nove odloke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • rexuathe 18:23 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za seks

  • seicacun 14:44 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • siblfromwai 11:40 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks