Zaustavili blok 6, tokrat za ves mesec

Foto: Gregor Katič slovenija 19.08.11. tes, termoelektrarna sostanj, foto: gregor katic
Danes opoldne je bil ustavljen blok 6 Termoelektrarne Šoštanj.
Oglej si celoten članek

"Gre za načrtovano zaustavitev, ki bo zaključena predvidoma v drugem tednu januarja 2018. V tem času bodo izvedeni pregledi opreme in garancijska popravila kolektorja pare zaradi nevarnosti pojava razpok. Nastale stroške krije družba General Electric. Proizvodnjo električne energije in toplote za zunanji odjem bo v času ustavitve bloka 6  zagotavljal blok 4," so sporočili iz Holdinga slovenske elektrarne (HSE), ki je lastnik Termoelektrarne Šoštanj. 

Pregledi in garancijska popravila so posledica okvar, zaradi katerih so blok 6 letos že večkrat ustavili. 

"Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj je v letu 2017 obratoval že 7.226 ur in pri tem proizvedel 3.116 GWh električne energije. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je proizvedel 2.976 GWh električne energije, največ januarja (350 GWh). Delež njegove proizvodnje v celotni proizvodnji skupine HSE je bil 45 - odstoten, v celotni slovenski proizvodnji električne energije pa 23 - odstoten," so sporočili iz HSE. 

Primož Cirman Primož Cirman: Snovalci bloka 6 so danes milijonarji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:43 19. December 2017.

    Ta 6. blok je eno veliko sranje ,,Živel ZIDAN,,,ŽIVEL KONTIČ;;;;ŽIVEL MEH ;;; ŽIVEL TOVARIŠ TITO

  • 14:17 19. December 2017.

    Kdo v Sloveniji je odgovoren za nadzor nad tovrstnimi objekti strateškega značaja ? Nihče ? Inšpekcije v Sloveniji so zadolžene …

  • 14:15 19. December 2017.

    Zaustaviti in zapreti za vedno, bo manj škode.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.