Slovenija
1205 ogledov

Zaustavili blok 6, tokrat za ves mesec

slovenija 19.08.11. tes, termoelektrarna sostanj, foto: gregor katic Gregor Katič
Danes opoldne je bil ustavljen blok 6 Termoelektrarne Šoštanj.

"Gre za načrtovano zaustavitev, ki bo zaključena predvidoma v drugem tednu januarja 2018. V tem času bodo izvedeni pregledi opreme in garancijska popravila kolektorja pare zaradi nevarnosti pojava razpok. Nastale stroške krije družba General Electric. Proizvodnjo električne energije in toplote za zunanji odjem bo v času ustavitve bloka 6  zagotavljal blok 4," so sporočili iz Holdinga slovenske elektrarne (HSE), ki je lastnik Termoelektrarne Šoštanj. 

Pregledi in garancijska popravila so posledica okvar, zaradi katerih so blok 6 letos že večkrat ustavili. 

"Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj je v letu 2017 obratoval že 7.226 ur in pri tem proizvedel 3.116 GWh električne energije. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je proizvedel 2.976 GWh električne energije, največ januarja (350 GWh). Delež njegove proizvodnje v celotni proizvodnji skupine HSE je bil 45 - odstoten, v celotni slovenski proizvodnji električne energije pa 23 - odstoten," so sporočili iz HSE. 

Primož Cirman Primož Cirman Slovenija Primož Cirman: Snovalci bloka 6 so danes milijonarji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • stary1 17:43 19.december 2017.

    Ta 6. blok je eno veliko sranje ,,Živel ZIDAN,,,ŽIVEL KONTIČ;;;;ŽIVEL MEH ;;; ŽIVEL TOVARIŠ TITO

  • Avatar Leon
    Leon 14:17 19.december 2017.

    Kdo v Sloveniji je odgovoren za nadzor nad tovrstnimi objekti strateškega značaja ? Nihče ? Inšpekcije v Sloveniji so zadolžene za občasna vladna naročila , kot je vse slovenska akcija pobiranje smeti, vse ostalo je PREPOVEDANO ! Nekoč smo rekli ...prikaži večli strici iz ozadja ,danes vemo ,da ni nikogar v ozadju ampak delujejo kar iz centra oblasti ........v vseh vejah oblasti imajo svoje ljudi !

  • Avatar olor
    olor 14:15 19.december 2017.

    Zaustaviti in zapreti za vedno, bo manj škode.