Zavarovali so se pred očitki

Foto: Žurnal24 null
Pogodba. GlaxoSmithKline vztraja, naj pogodba o prodaji cepiva ostane tajna v celoti.
Oglej si celoten članek

“Farmacevtska družba GlaxoSmithKline vztraja, naj pogodba glede cepiva proti novi gripi ostane tajna v celoti,” je povedala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Odločitev o tem, ali naj bo pogodba javna v celoti ali delno, naj bi bila znana do konca tedna.

“Ko bodo stvari nekoliko jasnejše in bolj konkretizirane, pričakujem tudi prijavo suma korupcije pri sklepanju pogodbe o nabavi cepiva,” pa je povedal predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos.

Zavarovani pred očitki
“Predvidevati je celo, da je ministrstvo za zdravje cepivo nabavilo predvsem zato, da se izogne morebitnim očitkom o neukrepanju, medtem ko dejanske potrebe po cepivu ni upoštevalo v zadostni meri,” je dejal Aleš Živkovič direktor INERHC, instituta za ekonomske raziskave v zdravstvu.

Pogodba naj bi bila vredna okoli štiti milijone evrov, od 800 tisoč naročenih odmerkov cepiva je bilo do zdaj porabljenih nekaj čez sto tisoč. “Glede na slab pogajalski položaj ministrstva do farmacevtske industrije, kar je bilo očitno iz medijev, bi lahko rekli, da so možnosti za spremembo pogodbe skoraj nične,” meni Živkovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.