Slovenija
1 ogledov

Zavarovali so se pred očitki

null Žurnal24 main
Pogodba. GlaxoSmithKline vztraja, naj pogodba o prodaji cepiva ostane tajna v celoti.

“Farmacevtska družba GlaxoSmithKline vztraja, naj pogodba glede cepiva proti novi gripi ostane tajna v celoti,” je povedala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Odločitev o tem, ali naj bo pogodba javna v celoti ali delno, naj bi bila znana do konca tedna.

“Ko bodo stvari nekoliko jasnejše in bolj konkretizirane, pričakujem tudi prijavo suma korupcije pri sklepanju pogodbe o nabavi cepiva,” pa je povedal predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos.

Zavarovani pred očitki
“Predvidevati je celo, da je ministrstvo za zdravje cepivo nabavilo predvsem zato, da se izogne morebitnim očitkom o neukrepanju, medtem ko dejanske potrebe po cepivu ni upoštevalo v zadostni meri,” je dejal Aleš Živkovič direktor INERHC, instituta za ekonomske raziskave v zdravstvu.

Pogodba naj bi bila vredna okoli štiti milijone evrov, od 800 tisoč naročenih odmerkov cepiva je bilo do zdaj porabljenih nekaj čez sto tisoč. “Glede na slab pogajalski položaj ministrstva do farmacevtske industrije, kar je bilo očitno iz medijev, bi lahko rekli, da so možnosti za spremembo pogodbe skoraj nične,” meni Živkovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.