Zavarovalnica ne dovoli sprememb

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Ob sklenitvi pogodbe smo bili pomanjkljivo informirani, trdi bralka.
Oglej si celoten članek

"Če zavarovanka meni, da je bila zavedena, lahko pri pristojnem sodišču vloži tožbo za razveljavitev sklenjenega življenjskega zavarovanja in zahteva povrnitev nastale škode," komentira Sergej Simoniti, direktor Agencije za zavarovalni nadzor. Sama zakonodaja pa možnosti kapitalizacije (zavarovanje z znižano zavarovalno vsoto brez nadaljnjega plačila premije) ne zapoveduje; ta možnost je lahko izrecno dovoljena le v splošnih pogojih pogodbe, ki jo sklene stranka z zavarovalnico.


Na naše uredništvo se je obrnila bralka iz Pirana, ki je z zavarovalnico Generali februarja 2009 sklenila pogodbo o življenjskem zavarovanju za obdobje desetih let. "Naše družinske finance so zdaj v slabem stanju, zato sem se hotela dogovoriti za spremembo pogojev, za zamrznitev vplačanega denarja, ki bi ga dvignila po izteku desetletne pogodbe, a mi tega ne dovolijo. Ob sklenitvi pogodbe smo bili zavedeni oziroma pomanjkljivo informirani," trdi.

V Generaliju, Zavarovalnici Triglav in Adriaticu Slovenici na vprašanje, koliko zavarovancem so se finance zalomile in prosijo za spremembo pogodb, niso odgovorili, vsi pa se zavedajo, da se "finančno stanje zavarovancev spreminja".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:45 8. November 2013.

    Identičen dogodek pri zavarovalnici Triglav, nadgrajen z ignoranco dotičnega zavarovalne agentke. Zelo marljiva in vztrajna pri sklepanju, popolna ignoranca in …

  • 13:15 8. November 2013.

    Zavarovalnice in banke so namenjene nategovanju ljudi.

  • 12:29 8. November 2013.

    sama sem sklenila zavarovanje za obdobje 12 let pri Zavarovalnici Maribor. Sama nase sem jezna, da sem dovolila zavarovalnici, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.