Zavarovanci nič več na skupščino

Foto: Žurnal24 “Lanski popravki zakona niti še niso bili preizkušeni, pa bomo imeli že nova pra
Vzajemna. Še ta teden bo na vladi rešitev, po kateri bodo zavarovanci volili zastopnike.
Oglej si celoten članek

Zavarovanci Vzajemne v bodoče več ne bodo mogli na skupščine osebno, razen če bodo izvoljeni za zastopnika.

Družbe za vzajemno zavarovanje z več kot 1.500 člani bodo v bodoče morale organizirati skupščino kot skupščino zastopnikov članov. To je dokončna rešitev, ki je zapisana v popravkih zakona o zavarovalništvu, ki ga je finančno ministrstvo (MF) Franca Križaniča v petek poslalo v vladno proceduro.

Popravki so nastali po tem, ko smo mediji razkrili zlorabe na skupščinah Vzajemne, kjer so namesto zavarovancev odločali kar območni direktorji Vzajemne, ki so tekmovali, kdo bo zbral več pooblastili pooblaščencev in tako imel na skupščini večjo moč. Poročali pa smo tudi o ponarejanju pooblastil zavarovancev, zaradi česar si je primer ogledala informacijska pooblaščenka, naše ugotovitve potrdila ter zadevo predala tožilstvu in policiji. Kot so še pojasnili na MF, naj bi predlog popravkov zakona o zavarovalništvu vlada obravnavala v četrtek, skozi državni zbor pa bo šel po skrajšanem postopku (eno branje).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.