Slovenija
14 ogledov

Zavarovanci nič več na skupščino

“Lanski popravki zakona niti še niso bili preizkušeni, pa bomo imeli že nova pra Žurnal24 main
Vzajemna. Še ta teden bo na vladi rešitev, po kateri bodo zavarovanci volili zastopnike.

Zavarovanci Vzajemne v bodoče več ne bodo mogli na skupščine osebno, razen če bodo izvoljeni za zastopnika.

Družbe za vzajemno zavarovanje z več kot 1.500 člani bodo v bodoče morale organizirati skupščino kot skupščino zastopnikov članov. To je dokončna rešitev, ki je zapisana v popravkih zakona o zavarovalništvu, ki ga je finančno ministrstvo (MF) Franca Križaniča v petek poslalo v vladno proceduro.

Popravki so nastali po tem, ko smo mediji razkrili zlorabe na skupščinah Vzajemne, kjer so namesto zavarovancev odločali kar območni direktorji Vzajemne, ki so tekmovali, kdo bo zbral več pooblastili pooblaščencev in tako imel na skupščini večjo moč. Poročali pa smo tudi o ponarejanju pooblastil zavarovancev, zaradi česar si je primer ogledala informacijska pooblaščenka, naše ugotovitve potrdila ter zadevo predala tožilstvu in policiji. Kot so še pojasnili na MF, naj bi predlog popravkov zakona o zavarovalništvu vlada obravnavala v četrtek, skozi državni zbor pa bo šel po skrajšanem postopku (eno branje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.