Zavlačevanje s smetmi

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Kranj. Potekla pogodba o odvažanju smeti. Namesto objave razpisa razprava na mestni seji.
Oglej si celoten članek

Odpadki. Pogodba za odlaganje smeti je v ponedeljek potekla, kranjska komunala pa še vedno ni objavila razpisa za izbiro novega ponudnika. Čeprav so razpisno dokumentacijo župani občin ustanoviteljic javnega podjetja že uskladili, želi kranjska občina o njej razpravljati tudi na današnji seji mestnega sveta. Cerkljanski župan Franc Čebulj meni, da gre za nepotrebno zavlačevanje, ki bi lahko povzročilo novo smetarsko krizo.

"Razplet, ne zaplet"
Razpravo o pogodbi je na mestnem svetu predlagal Zmago Zadnik, predstavnik Kranja v skupščini komunale, Čebulj pa meni, da kranjski mestni svet za to sploh nima pristojnosti. “To smo že nekaj časa napovedovali. S tem dobi kranjski mestni svet v komunali večjo veljavo,” pravi Zadnik in zatrjuje, da današnja razprava razmer ne bo zapletla. “Pomeni razplet,” je odločen.

Mnenja deljena
Čebulj se boji, da bo pogodbenik odvoz odpadkov prekinil, če bodo praksi kranjske občine o obravnavi pogodbe na občinskih svetih in spreminjanju pogojev sledile preostale občine. “Lahko se vleče v nedogled,” pojasni.

V Kranju so mnenja o obravnavi pogodbe na mestnem svetu sodeč po besedah več sogovornikov deljena, vsi pa zagotavljajo, da je strah pred krizo odveč, saj so z dozdajšnjim ponudnikom podpisali aneks o podaljšanju odvoza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.