Slovenija
20 ogledov

Zavlačevanje s smetmi

Odvoz smeti Živa Zakšek
Kranj. Potekla pogodba o odvažanju smeti. Namesto objave razpisa razprava na mestni seji.

Odpadki. Pogodba za odlaganje smeti je v ponedeljek potekla, kranjska komunala pa še vedno ni objavila razpisa za izbiro novega ponudnika. Čeprav so razpisno dokumentacijo župani občin ustanoviteljic javnega podjetja že uskladili, želi kranjska občina o njej razpravljati tudi na današnji seji mestnega sveta. Cerkljanski župan Franc Čebulj meni, da gre za nepotrebno zavlačevanje, ki bi lahko povzročilo novo smetarsko krizo.

"Razplet, ne zaplet"
Razpravo o pogodbi je na mestnem svetu predlagal Zmago Zadnik, predstavnik Kranja v skupščini komunale, Čebulj pa meni, da kranjski mestni svet za to sploh nima pristojnosti. “To smo že nekaj časa napovedovali. S tem dobi kranjski mestni svet v komunali večjo veljavo,” pravi Zadnik in zatrjuje, da današnja razprava razmer ne bo zapletla. “Pomeni razplet,” je odločen.

Mnenja deljena
Čebulj se boji, da bo pogodbenik odvoz odpadkov prekinil, če bodo praksi kranjske občine o obravnavi pogodbe na občinskih svetih in spreminjanju pogojev sledile preostale občine. “Lahko se vleče v nedogled,” pojasni.

V Kranju so mnenja o obravnavi pogodbe na mestnem svetu sodeč po besedah več sogovornikov deljena, vsi pa zagotavljajo, da je strah pred krizo odveč, saj so z dozdajšnjim ponudnikom podpisali aneks o podaljšanju odvoza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.