Zavrnili 558 potnikov

Foto: Žurnal24 Mejni prehod tabla SLO MEJA BOBO
Policisti iz držav Evropske unije v poostreni akciji v mesecu dni zavrnili vstop 558 ljudem.
Oglej si celoten članek

Policisti iz držav Evropske unije so v okviru operacije Neptun 2010 med 31. marcem in 26. aprilom izvajali skupen nadzor zunanje evropske meje. Akcijo so izvedli v Sloveniji in na Madžarskem, v njej pa so obravnavali 608 prekrškov ali kaznivih dejanj in zavrnili vstop v Evropsko unijo 558 osebam, je na novinarski konferenci povedal grški koordinator akcije Ioannis Pappas.

V operaciji je Slovenija gostila 15 tujih policistov, najpogosteje pa so obravnavali državljane Srbije, Palestine, Hrvaške in Afganistana. Državljanom Srbije je bil tudi največkrat zavrnjen vstop v Evropsko unijo.

Število nelegalnih migrantov se sicer v zadnjem letu precej zmanjšuje, upada tudi število zavrnitev vstopa tujcem v Evropsko unijo; lani je bil vstop največkrat zavrnjen državljanom Hrvaške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.