Zažarel v barvah belgijske zastave

Foto: EPA
Foto: EPA
V Bruslju številni shodi v podporo miru in demokratičnim vrednotam, v Parizu in Berlinu v barvah belgijske zastave zažarela Eifflov stolp in Brandenburška vrata.
Oglej si celoten članek

Znameniti Eifflov stolp v Parizu je danes zvečer so zvečer odeli v nacionalne belgijske barve v znamenje solidarnosti z žrtvami napadov v Bruslju.

"Simbol Pariza bo ožarjen s črno, rumeno in rdečo barvo kot poklon žrtvam, njihovim dragim in vsem belgijskim ljudem", je v izjavi za javnost povedala pariška županja Anne Hidalgo. "Danes je napadeno srce Evrope. Še enkrat so napadene njene osnovne vrednote: svoboda, humanizem, toleranca in neomajna predanost demokraciji."

V Bruslju številni shodi

Prav tako so v barvah belgijske zastave zažarela Brandenburška vrata v Berlinu, medtem ko so na ulicah Bruslja potekali številni shodi v podporo demokratičnim vrednotam.

"Shod za strpnost nocoj sredi Bruslja. Preplavljen s čustvi, a pogumom, da terorizem ne bo zmagal," je na Twitterju zapisala slovenska poslanka Tanja Fajon

Na trgu Place de la Bourse v starem mestnem jedru Bruslja se je zbrala množica ljudi, ki so počastili spomin na žrtve današnjih terorističnih napadov.

Zaviti v zastave

Številni so bili zaviti v belgijske zastave, nekateri so nosili sveče in cvetje.

V množici, ki se je v središču Bruslja začela zbirati ob mraku, sta bila tudi belgijski premier Charles Michel in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. "Nocoj sem Belgijec," je ganjen dejal Juncker, sicer Luksemburžan.

Razen trga, kjer je potekal shod, je belgijska prestolnica nocoj prazna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:19 23. Marec 2016.

    pa ne že spet ta dvoličnost,.... kdaj se boste zavili v sirijske in ostale zastave, prežete s krvjo in nasiljem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.