Slovenija
19 ogledov

Zažarel v barvah belgijske zastave

Brandenburška vrata EPA
V Bruslju številni shodi v podporo miru in demokratičnim vrednotam, v Parizu in Berlinu v barvah belgijske zastave zažarela Eifflov stolp in Brandenburška vrata.

Znameniti Eifflov stolp v Parizu je danes zvečer so zvečer odeli v nacionalne belgijske barve v znamenje solidarnosti z žrtvami napadov v Bruslju.

"Simbol Pariza bo ožarjen s črno, rumeno in rdečo barvo kot poklon žrtvam, njihovim dragim in vsem belgijskim ljudem", je v izjavi za javnost povedala pariška županja Anne Hidalgo. "Danes je napadeno srce Evrope. Še enkrat so napadene njene osnovne vrednote: svoboda, humanizem, toleranca in neomajna predanost demokraciji."

V Bruslju številni shodi

Prav tako so v barvah belgijske zastave zažarela Brandenburška vrata v Berlinu, medtem ko so na ulicah Bruslja potekali številni shodi v podporo demokratičnim vrednotam.

"Shod za strpnost nocoj sredi Bruslja. Preplavljen s čustvi, a pogumom, da terorizem ne bo zmagal," je na Twitterju zapisala slovenska poslanka Tanja Fajon

Na trgu Place de la Bourse v starem mestnem jedru Bruslja se je zbrala množica ljudi, ki so počastili spomin na žrtve današnjih terorističnih napadov.

Zaviti v zastave

Številni so bili zaviti v belgijske zastave, nekateri so nosili sveče in cvetje.

V množici, ki se je v središču Bruslja začela zbirati ob mraku, sta bila tudi belgijski premier Charles Michel in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. "Nocoj sem Belgijec," je ganjen dejal Juncker, sicer Luksemburžan.

Razen trga, kjer je potekal shod, je belgijska prestolnica nocoj prazna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • marabunta 11:19 23.marec 2016.

    pa ne že spet ta dvoličnost,.... kdaj se boste zavili v sirijske in ostale zastave, prežete s krvjo in nasiljem ???? kakšno sprenevedanje, življenja imajo očitno različno ceno