"Zažig prinaša upanje za prihodnost Slovenije"

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Župnik na Twitterju objavil sliko goreče zastave NOB. Borci: Premislili bomo o vložitvi kazenske ovadbe.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj dnevi je župnik Janez Turinek, ki službuje v župniji Senovo, na svojem Twiiter profilu objavil sliko goreče zastave narodnoosvobodilnega boja in zraven pripisal: "Zažig zastave NOB z rdečo zvezdo prinaša upanje za prihodnost"

Dejanje je v lokalni skupnosti sprožilo nemalo odzivov, obsodilo pa ga je tudi Območno združenje borcev in udeležencev narodnoosvobodilnega boja Senovo. "Razumemo njegovo vnemo, da kot "vojak" RKC in SDS trosi nebuloze, mlati prazno slamo, vendar ima vse svoje meje," so zapisali. Ocenjujejo, da bi "izobraženec, za kakršnega ga imamo, lahko razumel, kaj pomeni 63. člen Ustave RS".  Ustava namreč prepoveduje spodbujanje k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoveduje spodbujanje k nasilju in vojni. 

V združenju so še napovedali, da bodo premislili o vložitvi kazenske ovadbe, pozvali pa so tudi celjskega škofa Stanislava Lipovška, da se opredeli glede vloge, ki jo ima Turinek v njihovem kraju. "Nikakor pa ne želimo, da bi iz zasejanega vetra želi vihar," so zaključili. 

Za komentar smo poskušali dobiti tudi Janeza Turineka, vendar se na naše klice ni odzval.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 96

  • 21:49 30. November 2014.

    Takšni ekstremisti so delali škodo pred vojno,med vojno in po njej.Ni važno na kateri strani so bili,pripravljeni so bili pobiti …

  • 01:45 2. Marec 2014.

    komentar je mišljen za "mph" ne za "ZAZA"

  • 01:44 2. Marec 2014.

    Kdo je bil izdajalec ne vema ne ti ne jaz. Če bi bil ti partizan domnevam, da bi ti bil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.