Slovenija
774 ogledov

"Zažig prinaša upanje za prihodnost Slovenije"

Turinek na Twitterju Printscreen
Župnik na Twitterju objavil sliko goreče zastave NOB. Borci: Premislili bomo o vložitvi kazenske ovadbe.

Pred nekaj dnevi je župnik Janez Turinek, ki službuje v župniji Senovo, na svojem Twiiter profilu objavil sliko goreče zastave narodnoosvobodilnega boja in zraven pripisal: "Zažig zastave NOB z rdečo zvezdo prinaša upanje za prihodnost"

Dejanje je v lokalni skupnosti sprožilo nemalo odzivov, obsodilo pa ga je tudi Območno združenje borcev in udeležencev narodnoosvobodilnega boja Senovo. "Razumemo njegovo vnemo, da kot "vojak" RKC in SDS trosi nebuloze, mlati prazno slamo, vendar ima vse svoje meje," so zapisali. Ocenjujejo, da bi "izobraženec, za kakršnega ga imamo, lahko razumel, kaj pomeni 63. člen Ustave RS".  Ustava namreč prepoveduje spodbujanje k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoveduje spodbujanje k nasilju in vojni. 

V združenju so še napovedali, da bodo premislili o vložitvi kazenske ovadbe, pozvali pa so tudi celjskega škofa Stanislava Lipovška, da se opredeli glede vloge, ki jo ima Turinek v njihovem kraju. "Nikakor pa ne želimo, da bi iz zasejanega vetra želi vihar," so zaključili. 

Za komentar smo poskušali dobiti tudi Janeza Turineka, vendar se na naše klice ni odzval.  

Komentarjev 96
  • Gara Gara 21:49 30.november 2014.

    Takšni ekstremisti so delali škodo pred vojno,med vojno in po njej.Ni važno na kateri strani so bili,pripravljeni so bili pobiti vse,ki niso mislili enako kot oni

  • dentex 01:45 02.marec 2014.

    komentar je mišljen za "mph" ne za "ZAZA"

  • dentex 01:44 02.marec 2014.

    Kdo je bil izdajalec ne vema ne ti ne jaz. Če bi bil ti partizan domnevam, da bi ti bil internet španska vas al te pa ne bi bilo več ... Po mojem so se domobranci prav tako borili za ...prikaži več domovino, samo da jim komunizem ni dišal. Mogoče bi bili pa mi danes razviti kot ostale demokratične moderne države če, bi zmagala druga opcija. Ampak komunizem je vse drugače misleče označil za sovražnika in jih obtožil, da delujejo proti domovini. Vsi so se borili za domovino ampak za drugačno politično ureditev. Zato bi pa radi zaprli udbovski arhiv, da ne bi preveč na dan pršlo, ker je še veliko živih s krvavimi rokami v vrhu slovenske politike... V taka dejstva jaz verjamem, ti pa lahko verjameš kar ti hočeš. Sam ne me likvidirat zato ker drugač mislim ;)