Zbirke iz depojev v muzejske vitrine

Foto: Žurnal24 Prenova stavbe za Notranjski muzej je stala 2,3 
milijona evrov; slabo polovico
Odprtje novih prostorov. Notranjski muzej se končno seli na svoje, a ne kot samostojna ustanova.
Oglej si celoten članek

Postojna. “Črne napovedi nekaterih se ne bodo uresničile. Muzej bo po dolgih letih pričakovanj končno dobil ustrezne prostore, veliko delo pa v prihodnje čaka strokovne delavce, ki bodo morali zbirke predstaviti obiskovalcem,” pred jutrišnjim slovesnim odprtjem novih prostorov Notranjskega muzeja Postojna pravi Brigita Kidrič, direktorica Zavoda Znanje Postojna, v sklopu katerega po novem 
deluje muzej.

Muzej, ki svojih razstavnih prostorov nima že od leta 1988, bo zaživel v stavbi nekdanje garnizije, ki jo je na občino prenesla vlada leta 2005, občina pa je poskrbela za njeno prenovo. Senco na za muzej pomemben dogodek pa meče zadnje dogajanje okrog ukinitve njegove samostojnosti in degradacije v organizacijsko enoto neznanega zavoda, kar je sprožilo nasprotovanje stroke in rojstvo civilne iniciative.

V zadnji so prepričani, da je šlo za neargumentirano “poniževalno in protirazvojno” ravnanje z muzejem – ki še vedno nima strokovnega vodje – ter njegovo škodljivo podrejanje kratkovidni občinski politiki, ki je potezo upravičevala z domnevno racionalizacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.