Zbrali 36 tisoč evrov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Namen akcije - osveščanje o prekomernem krašenju grobov ob 1. novembru – je bil dosežen, pravijo organizatorji. Namesto kupov sveč in rož so del sredstev, ki se jih porabi za nakup, preusmerili v dobrodelne namene.
Oglej si celoten članek

"Svečke na grobu so spomin na naše najdražje, ki niso več z nami. Tega se dobro zavedamo, zato s to akcijo ne želimo rušiti tradicije, še manj spomina na preminule. Želimo, da se ta lepa slovenska tradicija ohranja skozi vse leto, a da tega spomina ne okrnemo s pretiravanjem," poudarjajo organizatorji dobrodelne akcije Manj svečk za Manj grobov.  

V desetih občinah pomagalo 200 prostovoljcev

V desetih občinah so zbrali skupno 36.283 evrov. "Rezultat je nad vsemi našimi pričakovanji. Kot kaže bomo z zbranimi sredstvi uspeli financirati skoraj vse investicije in prizadevanja za katere smo zbirali v različnih občinah po Sloveniji," pravijo in se hkrati zahvaljujejo več kot 200 prostovoljcem, 60 organizcijam in tisočim darovalcem širom Slovenije, ki so omogočili ta velik preobrat v miselnosti Slovencev. 

Letos so pri projektu sodelovala društva iz desetih občin: Zagorja ob Savi, Trbovelj, Sevnice, Ribnice, Domžal, Naklega, Tolmina, Grosuplja, Dobrepolja in Ljubljane. Vsaka organizacija je zbirala prispevke za pomoč ljudem v lastni občini, vsem pa je skupno, da bodo zbrana sredstva namenili za reševanje človeških življenj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.