Slovenija
32 ogledov

Zbrali 36 tisoč evrov

žale Saša Despot
Namen akcije - osveščanje o prekomernem krašenju grobov ob 1. novembru – je bil dosežen, pravijo organizatorji. Namesto kupov sveč in rož so del sredstev, ki se jih porabi za nakup, preusmerili v dobrodelne namene.

"Svečke na grobu so spomin na naše najdražje, ki niso več z nami. Tega se dobro zavedamo, zato s to akcijo ne želimo rušiti tradicije, še manj spomina na preminule. Želimo, da se ta lepa slovenska tradicija ohranja skozi vse leto, a da tega spomina ne okrnemo s pretiravanjem," poudarjajo organizatorji dobrodelne akcije Manj svečk za Manj grobov.  

V desetih občinah pomagalo 200 prostovoljcev

V desetih občinah so zbrali skupno 36.283 evrov. "Rezultat je nad vsemi našimi pričakovanji. Kot kaže bomo z zbranimi sredstvi uspeli financirati skoraj vse investicije in prizadevanja za katere smo zbirali v različnih občinah po Sloveniji," pravijo in se hkrati zahvaljujejo več kot 200 prostovoljcem, 60 organizcijam in tisočim darovalcem širom Slovenije, ki so omogočili ta velik preobrat v miselnosti Slovencev. 

Letos so pri projektu sodelovala društva iz desetih občin: Zagorja ob Savi, Trbovelj, Sevnice, Ribnice, Domžal, Naklega, Tolmina, Grosuplja, Dobrepolja in Ljubljane. Vsaka organizacija je zbirala prispevke za pomoč ljudem v lastni občini, vsem pa je skupno, da bodo zbrana sredstva namenili za reševanje človeških življenj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.