ZDA o sestavi naše vlade

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Neuradne ocene. Ameriški veleposlanik naj bi zagovarjal koalicijo Janše in Jankovića. Kaj pravi Mussomeli?
Oglej si celoten članek

Diplomacija. Veleposlanik ZDA v Ljubljani Joseph A. Mussomeli zagovarja koalicijo, v kateri bi bili tako Pozitivna Slovenija kot SDS. Tako so nekateri politiki zadnje dni razumeli Mussomelija.

In kaj pravi na to ameriški veleposlanik? "Želim si, da bi pripomogel k zbližanju slovenske levice in desnice, mislim pa, da si takšnih zaslug ne morem lastiti. Povedal sem le, da je delitev na levico in desnico resna, da so nedavne volitve potrdile, da so Slovenci razdeljeni na dve skoraj enaki polovici. Volja Slovencev je zelo nejasna in ne govorijo z enotnim glasom. Zaradi takšnih zgodovinskih bremen sem povedal, da bi bila za vse ljudi v Sloveniji blagodejna vlada, ki lahko premosti globoko razpoko med levico in desnico ter predstavlja interes države. Slovenija potrebuje voditelje, ki bolj kot nase mislijo na Slovenijo. Enako velja za ZDA! 'Voditelji', ki so bili izvoljeni 4. decembra, pa se morajo odločiti, kakšno vrsto vlade bodo sestavili. Mislim, da se še niso približali rešitvi tega vprašanja," nam je sinoči odgovoril Mussomeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:38 4. Januar 2012.

    Naj se briga za svojo ZDA, tam je Obama podpisal zakon, da bo lahko vojska, domovinska obramba in policija sumljive …

  • 08:30 4. Januar 2012.

    Ta eminenca je očitno prebrala Virantov program in ga posvojila v razmišljanju.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.