Slovenija
19 ogledov

ZDA o sestavi naše vlade

Gregor Virant in Karel Erjavec Boštjan Tacol
Neuradne ocene. Ameriški veleposlanik naj bi zagovarjal koalicijo Janše in Jankovića. Kaj pravi Mussomeli?

Diplomacija. Veleposlanik ZDA v Ljubljani Joseph A. Mussomeli zagovarja koalicijo, v kateri bi bili tako Pozitivna Slovenija kot SDS. Tako so nekateri politiki zadnje dni razumeli Mussomelija.

In kaj pravi na to ameriški veleposlanik? "Želim si, da bi pripomogel k zbližanju slovenske levice in desnice, mislim pa, da si takšnih zaslug ne morem lastiti. Povedal sem le, da je delitev na levico in desnico resna, da so nedavne volitve potrdile, da so Slovenci razdeljeni na dve skoraj enaki polovici. Volja Slovencev je zelo nejasna in ne govorijo z enotnim glasom. Zaradi takšnih zgodovinskih bremen sem povedal, da bi bila za vse ljudi v Sloveniji blagodejna vlada, ki lahko premosti globoko razpoko med levico in desnico ter predstavlja interes države. Slovenija potrebuje voditelje, ki bolj kot nase mislijo na Slovenijo. Enako velja za ZDA! 'Voditelji', ki so bili izvoljeni 4. decembra, pa se morajo odločiti, kakšno vrsto vlade bodo sestavili. Mislim, da se še niso približali rešitvi tega vprašanja," nam je sinoči odgovoril Mussomeli.

Komentarjev 2
  • Trsten 12:38 04.januar 2012.

    Naj se briga za svojo ZDA, tam je Obama podpisal zakon, da bo lahko vojska, domovinska obramba in policija sumljive protidržavne elemente zapirali brez sodbe.Si lahko zamišljate uvedbo takega zakona pri nas. Pri nas so lažirani procesi. Ko bo ...prikaži več tak zakon veljal tudi pri nas nas bodo vse vtaknili v kanclogorje.

  • korzet 08:30 04.januar 2012.

    Ta eminenca je očitno prebrala Virantov program in ga posvojila v razmišljanju.