Revoz bo množično odpuščal

Foto: Renault
Foto: Renault
Od aprila dalje bodo zmanjšali obseg proizvodnje
Oglej si celoten članek

Revoz je konec leta 2021 dosegel za 31 odstotkov manjše proizvodne količine kot leta 2020, zaradi krize z oskrbo polprevodnikov in težav, ki so povezane s pandemijo. "Žal krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca. Poleg tega se Revoz po zaključenem partnerstvu z nemškim Daimlerjem v začetku leta sooča tudi z zaustavitvijo proizvodnje smarta forfour EQ ter z negotovimi razmerami na trgu, kar se tiče prodaje," so danes sporočili iz podjetja.

Zato bodo od aprila dalje zmanjšali obseg proizvodnje. Začeli so pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, posledično se bo dnevna proizvodnja zmanjšala s 486 vozil na 325 vozil. S tem ukrepom bo prizadetih okoli 450 zaposlitev v Revozu, so pojasnili.

Zavezali pa so se, da bodo skupaj z Zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagali pri iskanju novih zaposlitev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 22:53 20. Januar 2022.

    Avtomobilov ni toliko kot je povpraševanja, dela pa ni. Tukaj nekaj ni ok!

  • xxx
    22:45 20. Januar 2022.

    Saj zato so postavili za direktorja enga podgorcka, ki bo itak kriv za vse. Sam on še ne ve tega.

  • 20:48 20. Januar 2022.

    Jansa pravi, da je dela vec kot delavcev. naj zdaj to tudi dokazejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.