Zdesetkali jih bodo programsko in kadrovsko

Foto: Bobo RTV, RTVS, deček, piščal Foto: Žurnal24 main STAVBA RTVS BOBO Foto: Žurnal24 main RTV Slovenija
Po naših informacijah se na televiziji Slovenija odvijajo velike spremembe.
Oglej si celoten članek

Osnovni namen delovanja tretjega programa naše televizije je pokrivanje delovanja državnega zbora in njegovih delovnih teles, poudarjajo na Kolodvorski.

Hkrati pa dodajajo, da je program, ki presega zakonske obveznosti, odvisen od denarja in kadrov, ki še zagotavljajo ustrezno kakovost programa.

In ker bodo z rebalansom proračuna parlamentarnemu programu vzeli velik del denarja, jim ne ostane nič drugega, kot da ga zdesetkajo, tako v vsebinskem kot kadrovskem smislu.

Trdijo sicer, da je televizija z oglaševanjem zaslužila več kot v preteklih letih, a bodo kljub temu radikalno zmanjšali število oddaj, nekatere tudi več kot za polovico.

Kljub temu zagotavljajo, da bo nova programska shema podobna prejšnji, le da bomo nekaj premiernih oddaj s TV SLO 3 zamenjali s ponovitvenimi oddajami informativnega programa.

Foto: Žurnal24 mikrofon RTVS Ker je za predvideno programsko shemo na tretjem programu v službi preveč ljudi, so po naših informacijah nekateri poletje prebili na "prisilnih" dopustih. Na TV Slovenija to sicer zanikajo, pravijo, da je poletje čas za počitnice in da si večina sodelavcev v tem času vzame dopust.

Obenem pa priznavajo, da bodo vsi novinarji do jeseni delali tako za prvi kot tretji program: "Tretji program je del informativnega programa, skladno z učinkovitejšo organiziranostjo načrtujemo, da bi do jeseni vsi novinarji delali za TV SLO 1 in TV SLO 3."

Magazin Dala odpoved! RTVS zapušča priljubljena voditeljica!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 08:50 26. Avgust 2017.

    Vsak ima svoj seznam presežka na RTVS ! Jaz bi začel s svetovalcem glavnega direktorja -M. Fillijem.....iz razloga nesposobnosti ............potem …

  • 18:23 25. Avgust 2017.

    Štabu iz murgel primanjkuje denarja, za financiranje blefiranja naroda. Ko se vidi in sliši iz več strani, težko izvajaš mafijska …

  • 11:44 25. Avgust 2017.

    Zdesetkali, verjamem, odšli bodo obektivni ljudje, Na Hanzi TV bodo ostali samo ultra levičarji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.