Slovenija
7425 ogledov

Zdesetkali jih bodo programsko in kadrovsko

RTV, RTVS, deček, piščal
1/3
Bobo
Po naših informacijah se na televiziji Slovenija odvijajo velike spremembe.

Osnovni namen delovanja tretjega programa naše televizije je pokrivanje delovanja državnega zbora in njegovih delovnih teles, poudarjajo na Kolodvorski.

Hkrati pa dodajajo, da je program, ki presega zakonske obveznosti, odvisen od denarja in kadrov, ki še zagotavljajo ustrezno kakovost programa.

In ker bodo z rebalansom proračuna parlamentarnemu programu vzeli velik del denarja, jim ne ostane nič drugega, kot da ga zdesetkajo, tako v vsebinskem kot kadrovskem smislu.

Trdijo sicer, da je televizija z oglaševanjem zaslužila več kot v preteklih letih, a bodo kljub temu radikalno zmanjšali število oddaj, nekatere tudi več kot za polovico.

Kljub temu zagotavljajo, da bo nova programska shema podobna prejšnji, le da bomo nekaj premiernih oddaj s TV SLO 3 zamenjali s ponovitvenimi oddajami informativnega programa.

mikrofon RTVS | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ker je za predvideno programsko shemo na tretjem programu v službi preveč ljudi, so po naših informacijah nekateri poletje prebili na "prisilnih" dopustih. Na TV Slovenija to sicer zanikajo, pravijo, da je poletje čas za počitnice in da si večina sodelavcev v tem času vzame dopust.

Obenem pa priznavajo, da bodo vsi novinarji do jeseni delali tako za prvi kot tretji program: "Tretji program je del informativnega programa, skladno z učinkovitejšo organiziranostjo načrtujemo, da bi do jeseni vsi novinarji delali za TV SLO 1 in TV SLO 3."

RTV Magazin Dala odpoved! RTVS zapušča priljubljena voditeljica!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
 • Avatar Leon
  Leon 08:50 26.avgust 2017.

  Vsak ima svoj seznam presežka na RTVS ! Jaz bi začel s svetovalcem glavnega direktorja -M. Fillijem.....iz razloga nesposobnosti ............potem urednica Jadranka Rebernik,Ljerka Bizilj ...............Miša Molk ,Mario Galunič , Igor Bergant,Slavko Bobovnik, Mojca Mavec ...........lahko vsak naredi svoj seznam in ga objavi !

 • ginko 18:23 25.avgust 2017.

  Štabu iz murgel primanjkuje denarja, za financiranje blefiranja naroda. Ko se vidi in sliši iz več strani, težko izvajaš mafijska posla. Sedemdeset let jih je bilo že dovolj.

 • Plavi-mil 11:44 25.avgust 2017.

  Zdesetkali, verjamem, odšli bodo obektivni ljudje, Na Hanzi TV bodo ostali samo ultra levičarji.

Sorodne novice