Zdovc bi od MOL 40 tisoč evrov

Foto: Žurnal24 Jure Zdovc (Foto: Boštjan Tacol)
Ljubljana – moje mesto. Na razpis za obnovo zunanjosti stavb je prispelo 17 prijav. Rezultati bodo julija.
Oglej si celoten članek

Jure Zdovc, trener Košarkarskega kluba Union Olimpija, računa na pomoč Mestne občine Ljubljana (MOL) pri obnovi zunanjosti stavbe na Ciril-Metodovem trgu 16, ki jo je aprila kupil za 200 tisoč evrov. Takrat se je zavezal, da jo bo najpozneje v dveh letih obnovil. V prijavi na javni razpis v sklopu akcije Ljubljana – moje mesto je vrednost del ocenil na slabih 127 tisoč evrov. Koliko denarja bo dobil, bo znano v začetku julija, verjetno pa bo MOL sofinancirala tretjino, kar pomeni 38 tisoč evrov.

360 tisoč evrov je najvišja ocenjena vrednost obnove, ki je prispela na razpis. Gre za stavbo na Igriški ulici 3.

MOL je na razpisu prejela 17 popolnih prijav, lastniki in upravniki pa so vrednost del ocenili na slabih 2,3 milijona evrov. MOL je v razpisu predvidela milijon evrov, večinoma pa bo stavbe sofinancirala v višini 33 odstotkov, spomenike pa v višini 50 odstotkov. Zdaj mora zavod za varstvo kulturne dediščine spomeniškovarstveno ovrednotiti stavbe, potem pa bodo na MOL glede na pomen stavbe, lego in dotrajanost odločili, koliko denarja bo dobil kateri prijavitelj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.