Slovenija
22 ogledov

Zdovc bi od MOL 40 tisoč evrov

Jure Zdovc (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Ljubljana – moje mesto. Na razpis za obnovo zunanjosti stavb je prispelo 17 prijav. Rezultati bodo julija.

Jure Zdovc, trener Košarkarskega kluba Union Olimpija, računa na pomoč Mestne občine Ljubljana (MOL) pri obnovi zunanjosti stavbe na Ciril-Metodovem trgu 16, ki jo je aprila kupil za 200 tisoč evrov. Takrat se je zavezal, da jo bo najpozneje v dveh letih obnovil. V prijavi na javni razpis v sklopu akcije Ljubljana – moje mesto je vrednost del ocenil na slabih 127 tisoč evrov. Koliko denarja bo dobil, bo znano v začetku julija, verjetno pa bo MOL sofinancirala tretjino, kar pomeni 38 tisoč evrov.

360 tisoč evrov je najvišja ocenjena vrednost obnove, ki je prispela na razpis. Gre za stavbo na Igriški ulici 3.

MOL je na razpisu prejela 17 popolnih prijav, lastniki in upravniki pa so vrednost del ocenili na slabih 2,3 milijona evrov. MOL je v razpisu predvidela milijon evrov, večinoma pa bo stavbe sofinancirala v višini 33 odstotkov, spomenike pa v višini 50 odstotkov. Zdaj mora zavod za varstvo kulturne dediščine spomeniškovarstveno ovrednotiti stavbe, potem pa bodo na MOL glede na pomen stavbe, lego in dotrajanost odločili, koliko denarja bo dobil kateri prijavitelj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.