"Zdravljenje ji bo spremenilo življenje"

Foto: Žurnal24 Učenka se je pri prikazu reševanja gasilcev poškodovala pri doskoku na blazino.
Deklica, ki se je poškodovala med evakuacijsko nesrečo, ima hude telesne poškodbe. Inšpektorat MŠŠ zadevo preiskuje.
Oglej si celoten članek

Po včerajšnji nesreči med evakuacijsko vajo na OŠ Breg pri Ptuju, o kateri smo poročali že včeraj, je poškodovana deklica v bolnišnici, kjer bo ostala še nekaj časa, čaka pa jo dolgotrajno zdravljenje.

"Gre za hude telesne poškodbe v predelu hrbtenice," je za zurnal24.si povedal predstojnik kirurškega oddelka ptujske bolnišnice Teodor Pevec, ki dodaja, da deklica zaradi poškodb ne bo ostala invalidna. "Bo pa zdravljenje, ki jo čaka v prihodnjih mesecih, zagotovo spremenilo njeno življenje," pravi Pevec.

Neuradno smo izvedeli, da bo deklica več mesecev nosila mavec. Če bi imela večjo smolo, pa bi lahko celo ostala hroma.

Nesrečo še preiskujejo
Milan Fakin, ravnatelj osnovne šole, ki jo deklica obiskuje, je povedal, da sam v tem primeru ne bo ukrepal. "Na potezi je policija. Preiskava je še v teku, potem pa bomo videli, kako bo," je povedal Fakin, ki pravi, da se s starši deklice po nesreči ni pogovarjal in da je v stiku z njimi dekličin razrednik.

Inšpektorat na kraj dogodka jutri

Poklicali smo tudi na ministrstvo za šolstvo in šport, kjer nam je predstavnica ministrstva Katja Pegam povedala, da so bili o nesreči na MŠŠ obveščeni v sredo po četrti uri popoldne. Inšpektorat RS za šolstvo in šport se bo na kraj dogodka odpravil jutri, je potrdila Pegamova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.