Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

"Zdravljenje ji bo spremenilo življenje"

Učenka se je pri prikazu reševanja gasilcev poškodovala pri doskoku na blazino. Žurnal24 main
Deklica, ki se je poškodovala med evakuacijsko nesrečo, ima hude telesne poškodbe. Inšpektorat MŠŠ zadevo preiskuje.

Po včerajšnji nesreči med evakuacijsko vajo na OŠ Breg pri Ptuju, o kateri smo poročali že včeraj, je poškodovana deklica v bolnišnici, kjer bo ostala še nekaj časa, čaka pa jo dolgotrajno zdravljenje.

"Gre za hude telesne poškodbe v predelu hrbtenice," je za zurnal24.si povedal predstojnik kirurškega oddelka ptujske bolnišnice Teodor Pevec, ki dodaja, da deklica zaradi poškodb ne bo ostala invalidna. "Bo pa zdravljenje, ki jo čaka v prihodnjih mesecih, zagotovo spremenilo njeno življenje," pravi Pevec.

Neuradno smo izvedeli, da bo deklica več mesecev nosila mavec. Če bi imela večjo smolo, pa bi lahko celo ostala hroma.

Nesrečo še preiskujejo
Milan Fakin, ravnatelj osnovne šole, ki jo deklica obiskuje, je povedal, da sam v tem primeru ne bo ukrepal. "Na potezi je policija. Preiskava je še v teku, potem pa bomo videli, kako bo," je povedal Fakin, ki pravi, da se s starši deklice po nesreči ni pogovarjal in da je v stiku z njimi dekličin razrednik.

Inšpektorat na kraj dogodka jutri

Poklicali smo tudi na ministrstvo za šolstvo in šport, kjer nam je predstavnica ministrstva Katja Pegam povedala, da so bili o nesreči na MŠŠ obveščeni v sredo po četrti uri popoldne. Inšpektorat RS za šolstvo in šport se bo na kraj dogodka odpravil jutri, je potrdila Pegamova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.