Zdravniki spet omenjajo stavko

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Fides je zaradi nezadovoljstva s potekom pogajanj z vlado glede plač zdravnikov glavni odbor sindikata preoblikoval v stavkovni odbor.
Oglej si celoten članek

Predsednik sindikata Konrad Kuštrin je danes poudaril, da se bodo še naprej pogajali, a se bodo ob tem tudi pripravljali na stavko, ki bi bila jeseni. Pogajanja z vlado potekajo že od marca, a večjega napredka doslej niso dosegli, je danes izpostavil Kuštrin. Prav tako še vedno niso sprejeti standardi in normativi za zdravnike, za katere so v Fidesu zahtevali, da se sprejmejo takoj in ki so tudi za članstvo Fidesa prva prioriteta.

Fides je sicer edini sindikat javnega sektorja, ki se strinja z vladno idejo spremembe plačnega sistema in z uvedbo spremenljivega dela plače, je danes poudaril Kuštrin. Med drugim zahtevajo, da bi lahko presegli 57. plačni razred, ki je za zdravnika v javnem sektorju zdaj zgornja plačna meja. "Če pa vlada ni pripravljena na to, naj nas izpusti iz plačnega sistema javnih uslužbencev," poziva Kuštrin.

Stavko načrtujejo v jeseni. Po besedah Kuštrina so precej blizu odločitvi, kakšno obliko stavke bodo uporabili. Verjetno bo razlika med primarno, sekundarno in terciarno ravnijo. A predsednik Fidesa je poudaril, da vendarle upajo na dogovor z vlado še pred tem. "Časa je več kot dovolj. S to napovedjo, spremembo glavnega odbora v stavkovni odbor, smo želeli opozoriti na resnost situacije in opozoriti vodstva zdravstvenih zavodov na to, kaj se pripravlja," je pojasnil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • dd
    10:02 19. Maj 2016.

    Nikoli jim ni dovolj. Naj raje uredijo neznosne čakalne vrste, grozno organizacijo, nesposobnosti nekaterih zdravnikov, izostano izdajanje izvidov, napake v …

  • 07:50 19. Maj 2016.

    Nadaljuje se reality show Big Sindikat !

  • 17:22 18. Maj 2016.

    Bo že enkrat konec teh izsiljevanj??? Pa kaj res večina v javnem sektorju misli, da ljudstvo denar serje??? Višje kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.