Zdravniška služba v pripravljenosti

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Organizatorji računajo, da bodo v dolino pod Poncami do nedelje privabili 50.000 navijačev. Če je bil včasih alkohol standarden spremljevalec Planice, se število močno vinjenih navijačev iz leta v leto manjša.
Oglej si celoten članek

Organizatorji so zadovoljni, da "Planica postaja vedno bolj športno-kulturna prireditev, saj je iz leta v leto manj primerov alkoholiziranih navijačev, ki bi potrebovali zdravniško intervencijo". Služba za odnose z javnostmi to pripisuje tudi pogostim pozivom, da se lahko navija tudi trezno, in zabavnem programu, ki bo letos vrhunec doživel v soboto zvečer, ko bo na sporedu žreb moških startnih številk. Kljub temu je zdravniška služba v stalni pripravljenosti, konec tedna pa bodo na prizorišču tudi štiri reševalna in tri vojaška vozila.

Planica tudi letos za trajnostni razvoj

Organizacijski komite Planica tudi letos izpolnjuje zavezo k trajnostnemu razvoju in skrbi, da bo dogodek pustil pozitivno zapuščino naravnemu in družbenemu okolju. Zato prostovoljci na prireditvi med obiskovalce delijo vrečke za ločevanje odpadkov in jih spodbujajo k odgovornemu ravnanju z naravo. Prav tako so na gostince naslovili prošnjo, naj pri pripravi hrane uporabljajo čim manj embalaže in tako zmanjšajo število odpadkov. Povečala se je tudi ponudba lokalno pridelane hrane.

2.000 navijačev z vlakom v Planico

Že lani je organizatorjem v sodelovanju s Slovenskimi železnicami uspelo v Planico pripeljati 1.200 obiskovalcev, letos pa načrtujejo, da bo organizirani prevoz uporabilo 2.000 navijačev. V želji, da ljudi umaknejo s ceste, bodo organizirani trije izredni vlaki iz Ljubljane in Nove Gorice, s katerimi bo ustvarjena brezplačna avtobusna povezava v Planico in nazaj. Organizatorji pozivajo obiskovalce, naj izkoristijo možnost uporabe javnega prometa, saj s tem pripomorejo k doseganju ciljev na področju varovanja okolja in trajnostnega razvoja prireditve. Tako se bodo izognili tudi povečani gostoti prometa in oviram na cestah, na katere v času trajanja prireditve opozarja prometnoinformacijski center. Ta obiskovalcem svetuje, naj se na pot odpravijo pravočasno ter se pred potjo seznanijo s programom in navodili organizatorja, možnimi lokacijami parkirnih prostorov in omejitvami vožnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:00 21. Marec 2014.

    Zato mi pa na kraj pameti ne pride, da bi šel tja in gledal tiste bedne pijance in primitivce.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.