Slovenija
24 ogledov

Zdravniška služba v pripravljenosti

Planica pivo pijanec navijači svetovni pokal poleti smučarski skoki Boštjan Tacol
Organizatorji računajo, da bodo v dolino pod Poncami do nedelje privabili 50.000 navijačev. Če je bil včasih alkohol standarden spremljevalec Planice, se število močno vinjenih navijačev iz leta v leto manjša.

Organizatorji so zadovoljni, da "Planica postaja vedno bolj športno-kulturna prireditev, saj je iz leta v leto manj primerov alkoholiziranih navijačev, ki bi potrebovali zdravniško intervencijo". Služba za odnose z javnostmi to pripisuje tudi pogostim pozivom, da se lahko navija tudi trezno, in zabavnem programu, ki bo letos vrhunec doživel v soboto zvečer, ko bo na sporedu žreb moških startnih številk. Kljub temu je zdravniška služba v stalni pripravljenosti, konec tedna pa bodo na prizorišču tudi štiri reševalna in tri vojaška vozila.

Planica tudi letos za trajnostni razvoj

Organizacijski komite Planica tudi letos izpolnjuje zavezo k trajnostnemu razvoju in skrbi, da bo dogodek pustil pozitivno zapuščino naravnemu in družbenemu okolju. Zato prostovoljci na prireditvi med obiskovalce delijo vrečke za ločevanje odpadkov in jih spodbujajo k odgovornemu ravnanju z naravo. Prav tako so na gostince naslovili prošnjo, naj pri pripravi hrane uporabljajo čim manj embalaže in tako zmanjšajo število odpadkov. Povečala se je tudi ponudba lokalno pridelane hrane.

2.000 navijačev z vlakom v Planico

Že lani je organizatorjem v sodelovanju s Slovenskimi železnicami uspelo v Planico pripeljati 1.200 obiskovalcev, letos pa načrtujejo, da bo organizirani prevoz uporabilo 2.000 navijačev. V želji, da ljudi umaknejo s ceste, bodo organizirani trije izredni vlaki iz Ljubljane in Nove Gorice, s katerimi bo ustvarjena brezplačna avtobusna povezava v Planico in nazaj. Organizatorji pozivajo obiskovalce, naj izkoristijo možnost uporabe javnega prometa, saj s tem pripomorejo k doseganju ciljev na področju varovanja okolja in trajnostnega razvoja prireditve. Tako se bodo izognili tudi povečani gostoti prometa in oviram na cestah, na katere v času trajanja prireditve opozarja prometnoinformacijski center. Ta obiskovalcem svetuje, naj se na pot odpravijo pravočasno ter se pred potjo seznanijo s programom in navodili organizatorja, možnimi lokacijami parkirnih prostorov in omejitvami vožnje.

Komentarjev 1
  • maresem 18:00 21.marec 2014.

    Zato mi pa na kraj pameti ne pride, da bi šel tja in gledal tiste bedne pijance in primitivce.