Zdravstvo še kraljuje

Foto: Žurnal24 Zdravniške plače so še vedno najvišje med plačami v javnem sektorju. (Foto: Žurn
Plače. Zdravnik rekorder je zaslužil skoraj toliko kot Türk in Pahor skupaj.
Oglej si celoten članek

Uslužbenec ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) je februarja zaslužil skoraj toliko kot predsednik republike Danilo Türk in predsednik vlade Borut Pahor skupaj.

Zdravstvo je zakon
Po podatkih agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) je v februarju Türkova bruto plača znašala 6.209, Pahorjeva 5.989 evrov, plačni rekorder iz UKC Ljubljana pa je zaslužil 10.918 evrov. V UKC Ljubljana so sicer 6.238 uslužbencem izplačali za dobrih 13 milijonov evrov bruto plač, povprečna mesečna plača pa je znašala 2.124 evrov bruto. V zdravstvu sicer dela vseh deset najbolje plačanih v javnem sektorju.

Med fakultetami je poleg medicinske vodilna gradbena, kjer so izplačali plačo v višini 8.592 evrov.

Za plače četrt milijarde
Skupno so februarske plače v javnem sektorju stale 250 milijonov evrov bruto, povprečna mesečna plača v javnem sektorju pa je bila nekaj več kot 1.800 evrov bruto.

Lekarnarji si niso enaki
Iz podatkov Ajpesa so razvidne tudi velike razlike med najbolje plačanimi lekarnarji. Najvišja bruto izplačana plača v javnem zavodu mariborskih lekarn je bila dobrih šest tisočakov, v javnem zavodu Lekarne Krško pa skoraj za polovico manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.