Slovenija
15 ogledov

Zdravstvo še kraljuje

Zdravniške plače so še vedno najvišje med plačami v javnem sektorju. (Foto: Žurn Žurnal24 main
Plače. Zdravnik rekorder je zaslužil skoraj toliko kot Türk in Pahor skupaj.

Uslužbenec ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra (UKC) je februarja zaslužil skoraj toliko kot predsednik republike Danilo Türk in predsednik vlade Borut Pahor skupaj.

Zdravstvo je zakon
Po podatkih agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) je v februarju Türkova bruto plača znašala 6.209, Pahorjeva 5.989 evrov, plačni rekorder iz UKC Ljubljana pa je zaslužil 10.918 evrov. V UKC Ljubljana so sicer 6.238 uslužbencem izplačali za dobrih 13 milijonov evrov bruto plač, povprečna mesečna plača pa je znašala 2.124 evrov bruto. V zdravstvu sicer dela vseh deset najbolje plačanih v javnem sektorju.

Med fakultetami je poleg medicinske vodilna gradbena, kjer so izplačali plačo v višini 8.592 evrov.

Za plače četrt milijarde
Skupno so februarske plače v javnem sektorju stale 250 milijonov evrov bruto, povprečna mesečna plača v javnem sektorju pa je bila nekaj več kot 1.800 evrov bruto.

Lekarnarji si niso enaki
Iz podatkov Ajpesa so razvidne tudi velike razlike med najbolje plačanimi lekarnarji. Najvišja bruto izplačana plača v javnem zavodu mariborskih lekarn je bila dobrih šest tisočakov, v javnem zavodu Lekarne Krško pa skoraj za polovico manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.