Že drugi dan električni mrk

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
10.880 gospodinjstev v Mežiški dolini sinoči kar dve uri brez elektrike. Napaka na Hidroelektrarni Dravograd. Do napake prišlo že drugi dan zapored.
Oglej si celoten članek

Na območju celotne Mežiške doline, in sicer v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem je za dve uri zmanjkalo električne energije. V električnem mrku se je tako znašlo kar 10.880 gospodinjstev.

Ob 19.40 je prišlo do napake na Hidroelektrarni Dravograd; napako so v slabih dveh urah odpravili.

Za kakšno napako je šlo, naj bi odkrili danes.

Težave v gospodarstvu
S težavami se niso soočala le gospodinjstva, ki se ogrevajo na električno energijo, pač pa tudi gospodarstvo.

V Valjarni v občini Ravne na Koroškem je zaradi izpada električne energije prišlo do zaustavitve hladilnega sistema. Poklicni gasilci iz Raven so hlajenje vzpostavili s pomočjo vodne črpalke.

Izpad že v ponedeljek
Kot je znano, je bila dobava električne energije v Mežiški dolini prekinjena tudi v ponedeljek zvečer, in sicer zaradi okvare 110-kilovoltnega ločilnega stikala na transformatorju v Hidroelektrarni Dravograd.

Po pojasnilih Elektra Celje je v ponedeljek zvečer prišlo do napake na prenosnem omrežju Elektra Slovenije, zaradi katere je bila nato prekinjena dobava električne energije odjemalcem Elektra Celje v Mežiški dolini med 19.41 in 20.37.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.