Slovenija
24 ogledov

Že drugi dan električni mrk

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
10.880 gospodinjstev v Mežiški dolini sinoči kar dve uri brez elektrike. Napaka na Hidroelektrarni Dravograd. Do napake prišlo že drugi dan zapored.

Na območju celotne Mežiške doline, in sicer v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem je za dve uri zmanjkalo električne energije. V električnem mrku se je tako znašlo kar 10.880 gospodinjstev.

Ob 19.40 je prišlo do napake na Hidroelektrarni Dravograd; napako so v slabih dveh urah odpravili.

Za kakšno napako je šlo, naj bi odkrili danes.

Težave v gospodarstvu
S težavami se niso soočala le gospodinjstva, ki se ogrevajo na električno energijo, pač pa tudi gospodarstvo.

V Valjarni v občini Ravne na Koroškem je zaradi izpada električne energije prišlo do zaustavitve hladilnega sistema. Poklicni gasilci iz Raven so hlajenje vzpostavili s pomočjo vodne črpalke.

Izpad že v ponedeljek
Kot je znano, je bila dobava električne energije v Mežiški dolini prekinjena tudi v ponedeljek zvečer, in sicer zaradi okvare 110-kilovoltnega ločilnega stikala na transformatorju v Hidroelektrarni Dravograd.

Po pojasnilih Elektra Celje je v ponedeljek zvečer prišlo do napake na prenosnem omrežju Elektra Slovenije, zaradi katere je bila nato prekinjena dobava električne energije odjemalcem Elektra Celje v Mežiški dolini med 19.41 in 20.37.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.