Že dva tedna rešujejo pse v jami

Foto: Žurnal24 Možnosti za rešitev psov so zelo majhne
V bližini Šibenika, pri kanjonu reke Čikole so v jamo padli psi, ki jih reševalne ekipe poskušajo rešiti. Psi naj bi bili v jami že dva tedna.
Oglej si celoten članek

Prebivalci mesta Miljevca že več kot dva tedna hranijo pse, ki so padli v globoko jamo. Zanekrat so reševalne ekipe neuspešne pri delu. V jami naj bi se nahajala dva odrasla psa in štirje mladiči. Lokalni prebivalci so povsem obupani, ker razen hranjenja, ne morejo drugače pomagati. Zaenkrat ni znano, kako so se psi znašli v jami, torej ali so tja padli sami, ali pa jih je nekdo vrgel.

 

Možnosti so majhne

Odak je pojasnil, da so možnosti za rešitev psov zelo majhne. V šibeniškem reševalnem centru so pojasnili, da je jama pregloboka in zelo kompleksna ter da tudi dobro opremljeni in usposobljeni reševalci niso uspeli priti do živali. Odak in njegovi sokrajani kljub žalosti, ostajajo optimistični in naprošajo vse, ki so imeli podobne izkušnje ali se spoznajo na reševanje iz jam, da jim pomagajo z nasvetom.

Petar Odak (prebivalec Miljevca) je povedal, da so že 27. julija obvestili Gorsko reševalno službo, ki pa so takoj odreagirali. Reševanje je zelo oteženo, ker so psi zelo prestrašeni in če se jim nekdo približa, se skrijejo še globlje v jamo. Reševalci so na kraj nesreče prispeli tudi naslednji dan in s seboj pripeljali veterinarsko službo, vendar je bila tudi ta akcija neuspešna.

Življenje ima dobesedno ceno
Domačini so pomoč poiskali tudi v zavetišču, ki pa jih je šokiral s cenikom reševanja. Za reševanje odraslega psa bi morali plačati 139 evrov in za mladiča polovico manj. Domačini vendarle niso uspeli zbrati toliko denarja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.