Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Že dva tedna rešujejo pse v jami

Možnosti za rešitev psov so zelo majhne Žurnal24 main
V bližini Šibenika, pri kanjonu reke Čikole so v jamo padli psi, ki jih reševalne ekipe poskušajo rešiti. Psi naj bi bili v jami že dva tedna.

Prebivalci mesta Miljevca že več kot dva tedna hranijo pse, ki so padli v globoko jamo. Zanekrat so reševalne ekipe neuspešne pri delu. V jami naj bi se nahajala dva odrasla psa in štirje mladiči. Lokalni prebivalci so povsem obupani, ker razen hranjenja, ne morejo drugače pomagati. Zaenkrat ni znano, kako so se psi znašli v jami, torej ali so tja padli sami, ali pa jih je nekdo vrgel.

 

Možnosti so majhne

Odak je pojasnil, da so možnosti za rešitev psov zelo majhne. V šibeniškem reševalnem centru so pojasnili, da je jama pregloboka in zelo kompleksna ter da tudi dobro opremljeni in usposobljeni reševalci niso uspeli priti do živali. Odak in njegovi sokrajani kljub žalosti, ostajajo optimistični in naprošajo vse, ki so imeli podobne izkušnje ali se spoznajo na reševanje iz jam, da jim pomagajo z nasvetom.

Petar Odak (prebivalec Miljevca) je povedal, da so že 27. julija obvestili Gorsko reševalno službo, ki pa so takoj odreagirali. Reševanje je zelo oteženo, ker so psi zelo prestrašeni in če se jim nekdo približa, se skrijejo še globlje v jamo. Reševalci so na kraj nesreče prispeli tudi naslednji dan in s seboj pripeljali veterinarsko službo, vendar je bila tudi ta akcija neuspešna.

Življenje ima dobesedno ceno
Domačini so pomoč poiskali tudi v zavetišču, ki pa jih je šokiral s cenikom reševanja. Za reševanje odraslega psa bi morali plačati 139 evrov in za mladiča polovico manj. Domačini vendarle niso uspeli zbrati toliko denarja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.