Že letos prostor za vse

Foto: Žurnal24 V vrtcih se bo v novem šolskem letu sprostilo okoli 2.700 mest. (Foto: Anže Petk
Vrtci. Jutri se začne vpis otrok v javne vrtce v MOL za šolsko leto 2011/12.
Oglej si celoten članek

Že letos, najpozneje pa v šolskem letu 2012/13 bo dovolj prostora za vse otroke v vrtcih Mestne občine Ljubljana (MOL). Tako ob enaki vključenosti otrok kot v prejšnjih letih in načrtovanem povečanju števila novih oddelkov v vrtcih predvideva Marija Fabčič, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL.

Vpis otrok za naslednje šolsko leto se bo začel v ponedeljek in bo trajal do konca marca. Potekal bo v vrtcih vsak delovni dan med uradnimi urami, ob torkih pa do 18. ure.

Za otroke brez mesta v vrtcu
Popoldan. V Vrtcu Jelka na Glavarjevi ulici 18 a bodo od naslednjega meseca za ljubljanske otroke od 1. do 5. leta organizirane Cicibanove popoldanske urice. Namenjene bodo otrokom, ki niso vključeni v vrtec, program pa bo potekal dvakrat na teden od 16.00 do 17.30. Vodili ga bosta vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice. Prijave v vrtcu zbirajo po elektronski ali navadni pošti.

Vpis otrok za naslednje šolsko leto se bo začel v ponedeljek in bo trajal do konca marca. Potekal bo v vrtcih vsak delovni dan med uradnimi urami, ob torkih pa do 18. ure.

Starši zavračajo mesta

Septembra bo v vrtcih okoli 2.700 prostih mest, saj bo toliko otrok šlo v osnovno šolo, pojasnjuje Fabčičeva in dodaja, da bi do konca meseca morala biti znana tudi struktura oddelkov prvega (otroci do 3. leta) in drugega starostnega obdobja v vrtcih v naslednjem šolskem letu.

Konec februarja sta bila na centralnem čakalnem seznamu 1.402 otroka prvega starostnega obdobja, od tega 323 otrok z maksimalno stalnostjo bivanja v MOL. Fabčičeva ob tem poudarja, da starši zavračajo ponujena mesta v vrtcih, ki so jih sami izbrali. Ker so predvideli, da jih bodo sprejeli, zdaj svetuje, naj starši premislijo, ali in v katere vrtce želijo vključiti svojega otroka.

V vrcih 13 tisoč otrok
V javne vrtce je bilo konec februarja vključenih 12.882 otrok, od tega 4.533 v prvem starostnem obdobju in 8.349 v drugem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.