Slovenija
1 ogledov

Že letos prostor za vse

V vrtcih se bo v novem šolskem letu sprostilo okoli 2.700 mest. (Foto: Anže Petk Žurnal24 main
Vrtci. Jutri se začne vpis otrok v javne vrtce v MOL za šolsko leto 2011/12.

Že letos, najpozneje pa v šolskem letu 2012/13 bo dovolj prostora za vse otroke v vrtcih Mestne občine Ljubljana (MOL). Tako ob enaki vključenosti otrok kot v prejšnjih letih in načrtovanem povečanju števila novih oddelkov v vrtcih predvideva Marija Fabčič, načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL.

Vpis otrok za naslednje šolsko leto se bo začel v ponedeljek in bo trajal do konca marca. Potekal bo v vrtcih vsak delovni dan med uradnimi urami, ob torkih pa do 18. ure.

Za otroke brez mesta v vrtcu
Popoldan. V Vrtcu Jelka na Glavarjevi ulici 18 a bodo od naslednjega meseca za ljubljanske otroke od 1. do 5. leta organizirane Cicibanove popoldanske urice. Namenjene bodo otrokom, ki niso vključeni v vrtec, program pa bo potekal dvakrat na teden od 16.00 do 17.30. Vodili ga bosta vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice. Prijave v vrtcu zbirajo po elektronski ali navadni pošti.

Vpis otrok za naslednje šolsko leto se bo začel v ponedeljek in bo trajal do konca marca. Potekal bo v vrtcih vsak delovni dan med uradnimi urami, ob torkih pa do 18. ure.

Starši zavračajo mesta

Septembra bo v vrtcih okoli 2.700 prostih mest, saj bo toliko otrok šlo v osnovno šolo, pojasnjuje Fabčičeva in dodaja, da bi do konca meseca morala biti znana tudi struktura oddelkov prvega (otroci do 3. leta) in drugega starostnega obdobja v vrtcih v naslednjem šolskem letu.

Konec februarja sta bila na centralnem čakalnem seznamu 1.402 otroka prvega starostnega obdobja, od tega 323 otrok z maksimalno stalnostjo bivanja v MOL. Fabčičeva ob tem poudarja, da starši zavračajo ponujena mesta v vrtcih, ki so jih sami izbrali. Ker so predvideli, da jih bodo sprejeli, zdaj svetuje, naj starši premislijo, ali in v katere vrtce želijo vključiti svojega otroka.

V vrcih 13 tisoč otrok
V javne vrtce je bilo konec februarja vključenih 12.882 otrok, od tega 4.533 v prvem starostnem obdobju in 8.349 v drugem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.