Zelena luč za priključek

Foto: Žurnal24 Zunaj Naklega loči magistralo in avtocesto le nekaj metrov, najbližja priključka
Občina Naklo bo po desetih letih dobila manjkajoči priključek. Na ministrstvu za promet so namreč končali postopek za začetek gradnje avtocestnega priključka na Jurčkovem polju v Naklem.
Oglej si celoten članek
"S tem je končano obdobje, ki je trajalo več kot deset let, v katerem smo si prizadevali za gradnjo priključka, ki je v preteklosti že bil, pa je bil ob načrtovanju gradnje gorenjske avtoceste ukinjen," so povedali na občini. Pričakujejo tudi, da bo nov priključek preusmeril tovorni promet z regionalne ceste na avtocesto in razbremenil Podbrezje in Naklo.

Prednosti še več

Po mnenju nakelske občinske uprave naj bi z novim priključkom nakelska industrijska cona zadihala s polnimi pljuči, domačinom in Tržičanom bo precej olajšan dostop do avtoceste, razbremenjeno bo tudi križišče na Polici. Na ministrstvu za promet poudarjajo tudi izboljšano prometno varnost in skrajšanje potovalnega časa.

Tudi dve krožišči
Zaradi novega priključka bodo izvedli deviacije državnih in lokalnih cest v dolžini poldrugega kilometra, zgradili pa tudi dve novi krožišči. Naložba je vključena v letošnji načrt razvoja in obnove avtocest ter presega šest milijonov evrov, priključek pa bo stal dva milijona. Razpis za izvajalca del naj bi bil objavljen oktobra, dela pa naj bi začeli še to leto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.