Slovenija
3 ogledov

Zelena luč za priključek

Zunaj Naklega loči magistralo in avtocesto le nekaj metrov, najbližja priključka Žurnal24 main
Občina Naklo bo po desetih letih dobila manjkajoči priključek. Na ministrstvu za promet so namreč končali postopek za začetek gradnje avtocestnega priključka na Jurčkovem polju v Naklem.
"S tem je končano obdobje, ki je trajalo več kot deset let, v katerem smo si prizadevali za gradnjo priključka, ki je v preteklosti že bil, pa je bil ob načrtovanju gradnje gorenjske avtoceste ukinjen," so povedali na občini. Pričakujejo tudi, da bo nov priključek preusmeril tovorni promet z regionalne ceste na avtocesto in razbremenil Podbrezje in Naklo.

Prednosti še več

Po mnenju nakelske občinske uprave naj bi z novim priključkom nakelska industrijska cona zadihala s polnimi pljuči, domačinom in Tržičanom bo precej olajšan dostop do avtoceste, razbremenjeno bo tudi križišče na Polici. Na ministrstvu za promet poudarjajo tudi izboljšano prometno varnost in skrajšanje potovalnega časa.

Tudi dve krožišči
Zaradi novega priključka bodo izvedli deviacije državnih in lokalnih cest v dolžini poldrugega kilometra, zgradili pa tudi dve novi krožišči. Naložba je vključena v letošnji načrt razvoja in obnove avtocest ter presega šest milijonov evrov, priključek pa bo stal dva milijona. Razpis za izvajalca del naj bi bil objavljen oktobra, dela pa naj bi začeli še to leto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.