Zelena luč za svež denar v Mercatorju

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Delničarji Mercatorja na skupščini potrdili povečanje osnovnega kapitala družbe.
Oglej si celoten članek

Na predlog Agrokorja se bo osnovni kapital povečal s stvarnimi in denarnimi vložki za dobrih 97 milijonov evrov, celoten osnovni kapital družbe bo po povečanju tako znašal dobrih 254.175.000 evrov.

Zaradi povečanja kapitala bodo izdali več kot 2,3 milijona navadnih imenskih kosovnih delnic s pripadajočim zneskom 41,73 evra, emisijski znesek ene nove navadne imenske kosovne delnice pa je enak 86 evrov. Obstoječi delničarji pa nimajo prednostne pravice do novih delnic.

Izredno skupščino Mercatorja so pripravili na pobudo Agrokorja, ki bo po prestrukturiranju dolga postal 88,10-odstotni lastnik v družbi. 

"To ni bila običajna dokapitalizacija, ampak je šlo za dokapitalizacijo s stvarnim vložkom, kjer je bil vnaprej znan predmet, čas in oseba, ki jo bo izvedla," izjavo predsednika uprave Mercatorja Tonija Balažica navaja STA.

Manj za male delničarje

Število malih delničarjev v Marcatorju je še 2771, v lasti imajo približno 59.947 delnic, po dokapitalizaciji pa se je njihov delež zmanjšal z 1,59 na 0,98 odstotka  še piše STA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:03 22. Oktober 2014.

    Tudi ta svež kapitak Mercatorju ne bo pomagal, ker teh dokapitalizacij in denarja je bilo že toliko, da bi morali …

  • MERCATOR – z današnjo izredno skupščino o povečanju osnovnega kapitala, ob izključitvi prednostne pravice delničarjev, vse bliže pogojem za iztisnitev …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.