Slovenija
4 ogledov

Zelena luč za svež denar v Mercatorju

slovenija 29.03.11 mercator, mercator center siska, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Delničarji Mercatorja na skupščini potrdili povečanje osnovnega kapitala družbe.

Na predlog Agrokorja se bo osnovni kapital povečal s stvarnimi in denarnimi vložki za dobrih 97 milijonov evrov, celoten osnovni kapital družbe bo po povečanju tako znašal dobrih 254.175.000 evrov.

Zaradi povečanja kapitala bodo izdali več kot 2,3 milijona navadnih imenskih kosovnih delnic s pripadajočim zneskom 41,73 evra, emisijski znesek ene nove navadne imenske kosovne delnice pa je enak 86 evrov. Obstoječi delničarji pa nimajo prednostne pravice do novih delnic.

Izredno skupščino Mercatorja so pripravili na pobudo Agrokorja, ki bo po prestrukturiranju dolga postal 88,10-odstotni lastnik v družbi. 

"To ni bila običajna dokapitalizacija, ampak je šlo za dokapitalizacijo s stvarnim vložkom, kjer je bil vnaprej znan predmet, čas in oseba, ki jo bo izvedla," izjavo predsednika uprave Mercatorja Tonija Balažica navaja STA.

Manj za male delničarje

Število malih delničarjev v Marcatorju je še 2771, v lasti imajo približno 59.947 delnic, po dokapitalizaciji pa se je njihov delež zmanjšal z 1,59 na 0,98 odstotka  še piše STA.

Komentarjev 2
  • Realist 12:03 22.oktober 2014.

    Tudi ta svež kapitak Mercatorju ne bo pomagal, ker teh dokapitalizacij in denarja je bilo že toliko, da bi morali na Mercatorju razturati in biti najboljši. Očitno pa gre denar drugam, nesposobno vodstvo pa je pripeljalo Mercator na to raven ...prikaži več kjer je. In tukaj mu ni več pomoči. Zato pa so cene takšne kot so in ponudba tako slaba. Jaz mislim, da ni veliko ljudi ki bo Mercator pogrešalo, za slovenske izdelke pa ni panike, pri nas imamo še vedno Tuševe trgovine.

  • Vseslovensko Združenje Malih D 08:57 22.oktober 2014.

    MERCATOR – z današnjo izredno skupščino o povečanju osnovnega kapitala, ob izključitvi prednostne pravice delničarjev, vse bliže pogojem za iztisnitev preostalih 2.737 malih delničarjev – VZMD z Nasprotnim predlogom - Torek, 21.10.2014 www.vzmd.si/novice/203147