Železnice kršijo zakon

Foto: Žurnal24 Od 8. do 15. maja je treba pri vsaki poštni pošiljki in vozovnici za avtobus in
Doplačilne znamke. Na nekaterih železniških postajah ignorirajo obvezno pobiranje prispevkov za Rdeči križ.
Oglej si celoten članek

Čeprav se je teden Rdečega križa (RK) začel že v nedeljo, nekateri uslužbenci Slovenskih železnic (SŽ) potnikom še včeraj niso delili doplačilnih nalepk k vozovnicam, čeprav bi jih morali.

Železnicam se zdi čudno
“Čudno, če se ne bi prodajale,” je na naše vprašanje, zakaj doplačilnih znamk Rdečega križa ne prodajajo, odgovoril predstavnik za odnose z javnostmi na SŽ Marko Tancar.

290 tisoč evrov so v tednu Rdečega križa lani zbrali ljudje z doplačilnimi znamkami.

Zagotovil je, da so doplačilne znamke, ki so jih dobili od RK, razposlali na vse postaje, kjer vozovnice prodajajo blagajniki na okencih.

“Zakaj se ponekod znamke niso prodajale, ne vem. Mi bomo zadevo vsekakor preverili in postajam še enkrat poslali navodila, kako naj prodajajo,”
je obljubil.

“To pomeni, da SŽ kršijo zakon o Rdečem križu Slovenije,” pa je bil jasen generalni sekretar RK Janez Pezelj. Vendar pa drugače, kot da opozorijo vodstvo SŽ in inšpekcijo, po zakonu proti kršiteljem ne morejo ukrepati, je dejal.

RK sicer do zdaj nepravilnosti inšpekciji nikoli ni prijavil. Čeprav so jim SŽ lani vrnile 1.879 znamk od 17.500, češ da jim jih ni uspelo prodati, so v istem tednu prodale 40 tisoč vozovnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.