Slovenija
27 ogledov

Železnice kršijo zakon

Od 8. do 15. maja je treba pri vsaki poštni pošiljki in vozovnici za avtobus in Žurnal24 main
Doplačilne znamke. Na nekaterih železniških postajah ignorirajo obvezno pobiranje prispevkov za Rdeči križ.

Čeprav se je teden Rdečega križa (RK) začel že v nedeljo, nekateri uslužbenci Slovenskih železnic (SŽ) potnikom še včeraj niso delili doplačilnih nalepk k vozovnicam, čeprav bi jih morali.

Železnicam se zdi čudno
“Čudno, če se ne bi prodajale,” je na naše vprašanje, zakaj doplačilnih znamk Rdečega križa ne prodajajo, odgovoril predstavnik za odnose z javnostmi na SŽ Marko Tancar.

290 tisoč evrov so v tednu Rdečega križa lani zbrali ljudje z doplačilnimi znamkami.

Zagotovil je, da so doplačilne znamke, ki so jih dobili od RK, razposlali na vse postaje, kjer vozovnice prodajajo blagajniki na okencih.

“Zakaj se ponekod znamke niso prodajale, ne vem. Mi bomo zadevo vsekakor preverili in postajam še enkrat poslali navodila, kako naj prodajajo,”
je obljubil.

“To pomeni, da SŽ kršijo zakon o Rdečem križu Slovenije,” pa je bil jasen generalni sekretar RK Janez Pezelj. Vendar pa drugače, kot da opozorijo vodstvo SŽ in inšpekcijo, po zakonu proti kršiteljem ne morejo ukrepati, je dejal.

RK sicer do zdaj nepravilnosti inšpekciji nikoli ni prijavil. Čeprav so jim SŽ lani vrnile 1.879 znamk od 17.500, češ da jim jih ni uspelo prodati, so v istem tednu prodale 40 tisoč vozovnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.