Želijo vse o Golobiču

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje ravnanja ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča, je protikorupcijsko komisijo pozvala, naj ji posreduje prijave sumov koruptivnega ravnanja, ki se navezujejo na ministra.
Oglej si celoten članek

Komisija, ki jo vodi Rudolf Petan iz SDS, se je na za javnost zaprti seji sestala, ker je Mobitel zavrnil posredovanje dokumentacije, ki jo je komisija s sklepom zahtevala 31. januarja. Sklenili so ponovno pozvati Mobitel, da v roku petih delovnih dni pošlje zahtevano dokumentacijo. V nasprotnem primeru bodo na pristojnem sodišču vložili zahtevo za zaseg dokumentacije.

Gre za dokumentacijo o postopku izbire izvajalcev za predmet "dobava, montaža in vzdrževanje CNS v baznih postajah", za kopijo pogodbe med družbama Mobitel in Ultra za vzdrževanje in servisiranje strojne in programske opreme CNS Bird, kar je do sklenitve te pogodbe opravljala družba Iskra Sistemi.

Komisija je poziv naslovila tudi na komisijo za preprečevanje korupcije. Komisijo so pozvali, naj ji posreduje prijave suma koruptivnega ravnanja, ki se navezujejo na podjetje Ultra in z njo povezane družbe, na mestno kartico Urbana in druge morebitne prijave, ki se navezujejo na Gregorja Golobiča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.