Slovenija
8 ogledov

Želijo vse o Golobiču

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje ravnanja ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča, je protikorupcijsko komisijo pozvala, naj ji posreduje prijave sumov koruptivnega ravnanja, ki se navezujejo na ministra.

Komisija, ki jo vodi Rudolf Petan iz SDS, se je na za javnost zaprti seji sestala, ker je Mobitel zavrnil posredovanje dokumentacije, ki jo je komisija s sklepom zahtevala 31. januarja. Sklenili so ponovno pozvati Mobitel, da v roku petih delovnih dni pošlje zahtevano dokumentacijo. V nasprotnem primeru bodo na pristojnem sodišču vložili zahtevo za zaseg dokumentacije.

Gre za dokumentacijo o postopku izbire izvajalcev za predmet "dobava, montaža in vzdrževanje CNS v baznih postajah", za kopijo pogodbe med družbama Mobitel in Ultra za vzdrževanje in servisiranje strojne in programske opreme CNS Bird, kar je do sklenitve te pogodbe opravljala družba Iskra Sistemi.

Komisija je poziv naslovila tudi na komisijo za preprečevanje korupcije. Komisijo so pozvali, naj ji posreduje prijave suma koruptivnega ravnanja, ki se navezujejo na podjetje Ultra in z njo povezane družbe, na mestno kartico Urbana in druge morebitne prijave, ki se navezujejo na Gregorja Golobiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.