Ženska umrla zaradi zastrupitve s CO

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Mariboru v stanovanju našli mrtvo starejšo žensko. Zastrupila se je z ogljikovim monoksidom, kriva pa je nepravilno delujoča dimniška tuljava v sosednjem stanovanju.
Oglej si celoten članek

Mariborski operativno-komunikacijski center je bil v nedeljo obveščen, da se 82-letna ženska v stanovanju na Šentiljski cesti ne odziva na telefonske klice. Stanovanje je bilo zaklenjeno, zato so policisti vstopili s pomočjo gasilcev. Žensko so našli mrtvo.

Tuljava ni delovala pravilno

Na truplu ni bilo znakov nasilja, v stanovanju pa je bil močan vonj po dimu. Sodna obdukcija je pokazala, da je pokojna umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. "Do koncentracije monoksida je prišlo zaradi nepravilno delujoče dimniške tuljave v sosednjem stanovanju. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti bodo policisti zoper 59-letnega moškega iz Maribora podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu," so sporočili s PU Maribor.

V Ankaranu zastrupljeni štirje

Poročali smo že, da so se v Ankaranu zaradi ogljikovega monoksida zastrupili štirje ljudje. Tudi v tem primeru niso bili odgovorni stanovalci.

Ogljikov monoksid je plin brez barve in vonja, tihi morilec v Sloveniji na leto pomori povprečno deset ljudi. Za preprečitev zastrupitve z nevidnim plinom je mogoče kupiti tudi detektorje, ki stanejo med 30 in 60 evri.

V začetku leta se je pod Roglo zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom zgodila tragedija, ki je pretresla vso Slovenijo. Umrli so trije mladi ljudje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:25 27. December 2012.

    Če želite kvaliteten detektor monoksida KIDDE z 7 letno garancijo,ali če želite testirati vaš detektor z sprejem DETECTAGAS obiščite spletno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.