Slovenija
39 ogledov

Ženska umrla zaradi zastrupitve s CO

Dim Shutterstock
V Mariboru v stanovanju našli mrtvo starejšo žensko. Zastrupila se je z ogljikovim monoksidom, kriva pa je nepravilno delujoča dimniška tuljava v sosednjem stanovanju.

Mariborski operativno-komunikacijski center je bil v nedeljo obveščen, da se 82-letna ženska v stanovanju na Šentiljski cesti ne odziva na telefonske klice. Stanovanje je bilo zaklenjeno, zato so policisti vstopili s pomočjo gasilcev. Žensko so našli mrtvo.

Tuljava ni delovala pravilno

Na truplu ni bilo znakov nasilja, v stanovanju pa je bil močan vonj po dimu. Sodna obdukcija je pokazala, da je pokojna umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. "Do koncentracije monoksida je prišlo zaradi nepravilno delujoče dimniške tuljave v sosednjem stanovanju. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti bodo policisti zoper 59-letnega moškega iz Maribora podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu," so sporočili s PU Maribor.

V Ankaranu zastrupljeni štirje

Poročali smo že, da so se v Ankaranu zaradi ogljikovega monoksida zastrupili štirje ljudje. Tudi v tem primeru niso bili odgovorni stanovalci.

Ogljikov monoksid je plin brez barve in vonja, tihi morilec v Sloveniji na leto pomori povprečno deset ljudi. Za preprečitev zastrupitve z nevidnim plinom je mogoče kupiti tudi detektorje, ki stanejo med 30 in 60 evri.

V začetku leta se je pod Roglo zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom zgodila tragedija, ki je pretresla vso Slovenijo. Umrli so trije mladi ljudje.

Komentarjev 1
  • korisnik_10145 21:25 27.december 2012.

    Če želite kvaliteten detektor monoksida KIDDE z 7 letno garancijo,ali če želite testirati vaš detektor z sprejem DETECTAGAS obiščite spletno stran WWW.VARNOST-DOMA.EU.