Žerjav o možnih rešitvah Primorja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V proračunu denarja za sodelovanje države pri reševanju gradbenega podjetja Primorje ni, je danes v Ljubljani pred sejo Ekonomsko-socialnega sveta ponovil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj dnevi je menil, da vlagajo vse napore, da vendarle najdejo rešitev in da podjetje ne propade. Vendar pa rešitev ne vidi v tem, da bi ga financirala država, saj "ni Božiček, da bo delila po podjetjih takšne in drugačne subvencije". "V proračunu sredstev za te namene ni. Za Primorjem čakajo v vrsti še mnoga druga podjetja. Če bi želeli na enak način reševati vsa, bi v proračunu potrebovali nekaj milijard. Teh sredstev pa ni," je izpostavil Žerjav. V času, ko se ima namen umikati iz gospodarsva, bi bilo po njegovem mnenju narobe, da bi se odločila za lastništvo podjetja.

Žerjav bi SID banko

Minister je nedavno kot "smer možne rešitve" za Primorje omenjal SID banko. Medtem se pojavljajo ugibanja, na kakšen način bi država v to zgodbo lahko vpletla to državno finančno institucijo. Primorje je podjetje v težavah, SID banka pa po zakonu o njenem delovanju v imenu in za račun države opravlja dejavnosti zavarovanja izvoznih kreditov in investicij ter program izravnave obresti.

Primorje je februarja na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podalo vlogo za državno pomoč. Ajdovska družba bo brez novih obratnih sredstev in bančnih garancij za nove posle konec marca izpolnjevala pogoje za začetek postopkov po zakonu o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:54 16. Marec 2012.

    Lastniki naj dokapitalizirajo svojo nesolventno firmo. Če bo država vlagala naš denar bo ta kmalu izginil po raznih kanalih. Katere …

  • 13:04 16. Marec 2012.

    No boste videli , kako se bo našel denar za reševanje majnih pritlikavčkov in pikzigmarjev v PREKMURJU . Boste smo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.